Статті (О та ЕА)
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Статті (О та ЕА) за Автор "Babych, М."
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Критерії та індикатори продовольчої безпеки на глобальному рівні(2018) Бабич, М. М.; Babych, М.У роботі досліджено складові моніторингу індикаторів продовольчої безпеки на міждержавному (глобальному) рівні. Встановлено, що індикатори класифікуються за чотирма складовими виміру продовольчої безпеки – наявності, доступу, використання і стабільності. Визначено взаємозв'язок між задачами ЦСР та критеріями продовольчої безпеки "доступ до продовольства", "продовольча стабільність", "наявність продовольства" та "використання продовольства" в рамках нового глобального Порядку денного "Цілі Сталого Розвитку – 2016–2030".Документ Моніторинг та інформаційне забезпечення процесів формування продовольчої безпеки(2017) Бабич, М. М.; Babych, М.В статті досліджено поточний стан справ в сфері моніторингу та інформаційного забезпечення процесів формування продовольчої безпеки та харчування на початковому етапі здійснення Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року в Україні та світі. У роботі висвітлено ключові проблеми, пов'язані з виміром в рамках моніторингу просування на шляху до другої мети в галузі сталого розвитку мети (ЦСР 2), що полягає в ліквідації голоду, забезпечення продовольчої безпеки, поліпшення харчування та сприяння сталому розвитку сільського господарства. Встановлено ключові взаємозв'язки як між безпосередніми елементами ЦСР 2, так і між ЦСР 2 та іншими ЦСР, а також описані основні проблеми моніторингу досягнення більш досконалих показників продовольчої безпеки та харчування. Встановлено проблеми моніторингу та інформаційного забезпечення процесів формування продовольчої безпеки на національному та глобальному рівнях з метою їх уніфікації в подальшому.Документ Оцінка марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходи(2018) Бабич, М. М.; Babych, М.У статті здійснено оцінку марного витрачання питної води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні у розрізі регіонів. Зокрема встановлено: внесок кожного регіону у втрати продовольства та харчових відходів та "марні" витрати питної води на етапах виробництва та переробки сільськогосподарської продукції; вилучення прісної води на зрошення і сільськогосподарські потреби та втрати продовольства і харчових відходів на етапі виробництва, у тому числі у розрахунку на 100 га сільськогосподарських угідь та у розрахунку на 100 осіб; "марні" витрати води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні. Дослідження проведено за офіційними даними статистики України за 2016 рік. Втрати продовольства та харчові відходи визначено за методикою ФАО, "марні" витрати води на втрачене продовольство та харчові відходи в Україні визначені за розробленою автором методологією.Документ Проблеми забезпечення продовольчої безпеки в Україні(2017) Бабич, М. М.; Babych, М.В статті визначено проблеми у формуванні системи продовольчого забезпечення з урахуванням особливостей їх прояву на різних рівнях. Визначено напрями державної політики щодо забезпечення продовольчої безпеки України, які включають: зростання доходів, зростання пропозиції харчових продуктів, дешевші харчові продукти та спеціальні заходи. Запропоновано основні необхідні заходи державної політики щодо продовольчого забезпечення населення України на різних рівнях, зокрема: на національному рівні – заходи структурної політики (задля забезпечення зниження рівня продовольчої уразливості сімей шляхом збільшення їх доходів, забезпечення загальних соціальних прав і доступу до якісної продовольства, а також зменшення нерівності в доходах) та спеціальні заходи (покликані сприяти зміцненню продовольчої безпеки та безпосередньо скорочення масштабів недоїдання серед незаможного населення); для сільських районів, малих та середніх міст та мегаполісів – локальні заходи (основне завдання – співпраця місцевих органів влади у вирішенні питань продовольчого забезпечення з громадами).Документ Продуктивність праці в сільському господарстві як фактор забезпечення продовольчої безпеки(2016) Бабич, М. М.; Загребаленко, Ю. Ю.; Babych, М.; Zahrebalenko, Yu.У статті проведено оцінку рівня продуктивності праці з точки зору продовольчого забезпечення населення. Проаналізовано динаміку (за 2010–2015 роки) та встановлено тенденції зміни таких показників: середньооблікова кількість штатних працівників сільського господарства в Миколаївській області; середньомісячна номінальна заробітна плата працівників сільського господарства Миколаївської області (у розрахунку на одного штатного працівника); середньомісячна заробітна плата штатних працівників по містах і районах Миколаївської області за видами економічної діяльності; продуктивність праці у сільськогосподарських підприємствах Миколаївської області; виробництво основних видів продукції рослинництва на 1 особу населення в Миколаївській області. В результаті дослідження визначено міру впливу та взаємозв'язок показників продуктивності праці в сільському господарстві та рівня продовольчого забезпечення населення (за індикатором виробництва) тва основних видів продукції рослинництва на одну особу).Документ Європейський досвід політики підтримки та стратегія розвитку коротких ланцюгів постачання в Україні(2018) Бабич, М. М.; Babych, М.У роботі досліджено європейський досвід політики підтримки коротких ланцюгів постачання. В результаті дослідження: систематизовано напрями підтримки розвитку коротких ланцюгів постачання (місцева підтримка, державна підтримка та реалізація гігієнічного регулювання); розроблено рекомендації щодо організації та розвитку коротких ланцюгів постачання на різних ієрархічних рівнях (суб'єктам КЛП, місцевим органам влади та Уряду); проведено SWOT–аналіз коротких ланцюгів постачання; запропоновано п'ять основних стратегій розвитку коротких ланцюгів постачання (схвалені маркетингові стратегії, розвиток регіонального партнерства, стратегія продажу, стратегія зниження ризиків, стратегія навчання та експериментів.